05/04/2017 Aarhus C08.00 - 19.00

Back to Events Calendar

English version here

Du inviteres til at deltage i modelleringsdag på AU - en dag med multifysik, mini-kurser, indbudte talere, og mulighed for at udveksle ideer og erfaringer med andre simuleringsspecialister.

Som beslutningstager eller generelt interesseret i hvordan en simuleringsbaseret udvikling kan udnyttes, er specielt seminardelen fra kl 10 til 12 relevant.

Tilmeld dig hele eller udvalgte dele af dagen gratis i dag.

Programmet er foreløbigt, annoncering af gæstetalere bliver opdateret løbende.

Schedule

08:00
Registrering og morgenmad
08:30
Morgen session - Parallel
Introduktion til COMSOL Multiphysics for nye brugere (mini-kursus)

Lær den fundamentale arbejdsgang for opsætning af en model i COMSOL Multiphysics®. Vi ser kort på alle simuleringsfaser fra geometri til opsætning af fysik, netgenerering, samt løsning og postprocessering. Sessionen afsluttes med at bygge en simpel app i Application Builder.

Nyheder og ”best practice” for eksisterende brugere (mini-kursus)

Nyheder og ”best practice” for eksisterende brugere (mini-kursus)

Kom og oplev nyhederne i den seneste version af COMSOL Multiphysics® og COMSOL Server™. Du får et overblik over de mange nye kernefunktionaliteter, samt tilføjelser og forbedringer i de forskellige moduler.

Focus er på tips til ”best practice” i alle dele af modelopbygningen.

09:45
Pause og registrering
10:00

Hvad er det og hvad kan vi få ud af det?

Tips og tricks til COMSOL Multiphysics og Application Builder samt hvordan man gør den viden, der ligger i modellerne, bredt tilgængelig uden at alle skal uddannes til simuleringseksperter.

Kaffepause

Sammen med en række indbudte talere lægger vi op til en diskussion af, hvordan man kan udnytte simuleringer dels i udviklingsafdelinger dels i undervisningen.

12:00
Frokost
12:30
Session 1 - Parallel
Elektromagnetisme Mini-kursus

Udforsk mulighederne indenfor simulering af høj- og lavfrekvent elektromagnetisme samt bølgeoptik og lidt om ray tracing. Vi kigger bl.a. på: Induktorer, kapacitorer, roterende maskiner, antenner, filtre og bølgeledere.

Meshing Mini-kursus

Lær at udnytte de mesh teknikker, der findes i COMSOL Multiphysics. Vi kigger både på hvordan du kan justere parametrene i et ustruktureret net, samt hvordan man kan udnytte mere avancerede teknikker, som swept- og adaptive meshing.

14:00
Session 2 - Parallel
Fluidmekanik (CFD) og varmetransport Mini-kursus

Udforsk mulighederne indenfor fluidmekamik (CFD) og varmetransport for hhv. stationære og transient strømninger. Vi ser på laminare, turbulente, enkelt- samt flerfase systemer.

Vi ser på koblingen til varmetransport ved konvektion, ligesom vi kigger på varmeledning og stråling.

Kemiteknik og elektrokemi Mini-kursus

Udforsk muligheder indenfor simulering af kemiteknik og elektrokemiske processer vi ser bl.a. på reaktionskinetik, miksere, korrosion, elektroplettetering, batterier og brændselsceller.

Vi ser derudover på koblinger til forskellige typer strømninger (CFD), varmetransport og andre effekter, der er vigtige for at opstille og udnytte et realistisk virtuelt laboratorie.

15:30
Session 3 - Parallel
Strukturel Mekanik Mini-kursus

Udforsk mulighederne indenfor Strukturel Mekanik for stationære, transiente og frekvens domæne simuleringer. Vi ser på lineære, ikke-lineære materialer, multibody- og rotordynamik samt udmattelse og koblingen til andre fysikker – multifysik.

Optimering Mini-kursus

Har man opbygget en virtuel prototype, er det oplagte næste skridt at udføre hvad-nu-hvis forsøg og optimering. Vi ser på baggrunden og opsætningen af forskellige typer af optimering og parameter estimering, som er anvendelige til stort set alle typer af modeller.

17:00
Reception

COMSOL Day Details

Location

Aarhus Universitet
Navitas, Inge Lehmanns Gade 10
Aarhus C 8000
Directions

COMSOL Speakers

Thure Ralfs
COMSOL A/S
Thure Ralfs er administrerende direktør for COMSOL's danske kontor. Før han kom til COMSOL i 1997, arbejde han med udvikling af forskellige tekniske programmer. Thure er Civil Ingeniør og har en MBA fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU).
Morten Siwertsen
COMSOL A/S
Morten Siwertsen har arbejdet som salgs- og applikationsingeniør hos COMSOL siden 2011. Morten er uddannet civilingeniør med speciale i anvendt fysik fra Danmarks Tekniske Universitet.
Kristian Rye Jensen
COMSOL A/S
Kristian Rye Jensen har arbejdet som salgs- og applikationsingeniør på COMSOL's danske kontor siden 2013. Han er civilingeniør og har en dual MSc grad fra Danmarks Tekniske Universitet og Korea Advanced Institute of Science and Technology.

Register for COMSOL Dag Aarhus

This event has ended. Visit the event calendar to view upcoming events.